Mijn naam is Annie Tji, moeder van inmiddels drie volwassen zonen. Ik ben werkzaam in het MBO onderwijs als zorg- en intakecoördinator. Ik ben gek op de natuur, altijd al geweest vanaf kinds af aan. Ik heb dierbare herinneringen aan de schooluitjes op de lagere school, op pad met de boswachter in de bossen van Zeist, beukennootjes rapen of na afloop een herbarium maken. 

Bij elk van mijn kinderen ging ik mee naar de schooltuinen, de lente- en de herfstwandeling vanuit de basisschool. Als gezin deden we vaak mee met natuurexcursies, maar de natuur was ook rondom ons huis, pal naast de Gaasperzoom in Amsterdam Zuidoost. Dit enthousiasme over de beleving van de natuur, vroeger als kind en als ouder van mijn eigen kinderen, wil ik graag doorgeven in mijn rol als bestuurslid van Ecokids.

Buiten zijn en de natuur ontdekken vind ik enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Tegelijk vind ik het nuttig om kinderen op jonge leeftijd respect voor planten en dieren bij te brengen.

Weliswaar wat meer op afstand, wil ik met liefde bijdragen aan het plezier, de verwondering, het onderzoeken en vergaren van kennis over natuur en milieu van de huidige generatie basisschoolkinderen. Een mooie ervaring om op deze manier weer betrokken te zijn bij de natuureducatie van kinderen!

Nieuw bestuurslid Ecokids: Annie Tji
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *