In een volle Forumzaal in de OBA Oosterdok lanceerden Mirjam Bonting samen met Jeroen Spanbroek andersom.amsterdam! Het platform zorgt ervoor dat externe professionals zoals Ecokids eenvoudig en snel kunnen bijspringen op bassischolen waar de werkdruk te hoog is. Hierdoor houden scholen meer tijd over voor het geven van goed onderwijs. Tijdens de lancering waren veel schoolbesturen en aanbieders aanwezig.

ANDERSOM.AMSTERDAM

ondersteunt Amsterdamse basisscholen bij het vinden van externe professionals en vakdocenten met het oog op lerarentekort en werkdrukverlaging. Of juist om leerlingen een rijke schooldag te bieden.

Het platform is een initiatief van de gemeente Amsterdam en het Breed Bestuurlijk Overleg (BBO), de vereniging van veertig schoolbesturen in het primair en speciaal onderwijs in Amsterdam. De gemeente en het BBO hebben samen geïnvesteerd in het platform. Het doel van platform is het verlagen van de werkdruk voor leraren en voorkomen dat klassen naar huis worden gestuurd. Het platform helpt scholen om gericht te zoeken naar externe professionals die passen bij de school en de juiste ervaring hebben om kinderen een rijke schooldag te bieden.

Sylvia Borg in gesprek met bezoekers van de informatiemarkt

Informatie, inspiratie én subsidies

Heel welkom is het overzicht met subsidies. Op andersom.amsterdam vind je overzichtelijk welke mogelijkheden er lokaal en landelijk zijn. De focus ligt op verwijzing naar subsidies die op een of andere manier kunnen bijdragen aan anders omgaan met onderwijstijd, bijvoorbeeld de cultuurvouchers, teambeurzen of subsidies voor werkdrukverlaging. 

Bekijk het aanbod van Ecokids op andersom.amsterdam met bijvoorbeeld de lessenreeks ‘Natuur rondom de school

Ecokids bij andersom.amsterdam
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *