Wat een geweldige studiedag hadden onze fantastische natuureducatiedocenten van Ecokids!

Er werd zoveel kennis en ervaring uitgewisseld. Natuurclubs werden besproken, er werden plannen gemaakt om met groep 3 naar buiten te gaan, en we hebben zelfs gepraat over wat te doen tijdens een hele 5e schooldag (geen gewone les, maar een hele dag vol avontuur!) We hebben ook gesproken over hoe we de veiligheid kunnen waarborgen wanneer kinderen te hoog in bomen willen klimmen. En wat een gave tip was dat, om rupsen mee te nemen naar de klas en de transformatie naar vlinders samen met de kinderen te beleven!

Het was een dag vol inspiratie, nieuwe ideeën en passie voor natuuronderwijs. We zijn trots op onze docenten en kijken uit naar alle geweldige avonturen die nog komen gaan! Volgend schooljaar plannen we natuurlijk weer een leuke excursie samen. Wordt het varen door Den Ilp of gaan we wandelen op het trekvogelpad in Diemen?

Sluit je aan bij Ecokids!

Nu er zoveel tekorten zijn in het onderwijs is er volop behoefte aan onze lessen. Ecokids is een netwerkorganisatie van zelfstandige vakdocenten Natuur en Duurzaamheid. Wij verzorgen (buiten-) lessen en activiteiten voor Amsterdamse kinderen op de basisschool, brede school of bso. Kinderen verbinden met de natuur vinden wij belangrijk. Onze natuurlessen vormen de basis voor een gezonde leefstijl en duurzaam gedrag. Plezier, beleving en buiten-zijn staan voorop!

Wil jij je ook aansluiten als vakdocent, bestuurslid of vrijwilliger bij Ecokids? Neem contact op met Sylvias.borg@ecokids.nl

Trots op onze natuurdocenten!
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *