Radioreporters van Vroege Vogels aan het werk bij de buitenles van een basisschool in Amsterdam

Deze week hadden de kinderen van de Ichtusschool in Amsterdam de primeur: zij deden mee met de allerleerste Expeditie 10 les. Dit werd vastgelegd door reporters van Vroege Vogels, en zondag 25 februari waren zij in de uitzending te horen.

Beluister hier het radiofragment om mee te maken hoe deze les ging, en hoeveel soorten de kinderen van het lijstje van Expeditie10 hebben kunnen afvinken. Dit is een lijstje van tien soorten, waaronder de koolmees, de brandnetel, de mol en de eik, die elke basisschoolleerling volgens Vroege Vogels zou moeten kennen. Vanaf 25 februari kunnen scholen in Amsterdam deze gratis les voor de groepen 3, 4 en 5 reserveren. Scholen buiten Amsterdam kunnen met ons contact opnemen.

Lees meer over expeditie10 op de website van Vroege Vogels, luister hier de uitzending terug.

Waarom is Expeditie 10 bedacht?

Liefde voor natuur kan niet vroeg genoeg beginnen. Daarom start Vroege Vogels de campagne Expeditie 10. Het doel: zoveel mogelijk leerlingen in het basisonderwijs kennis laten maken met dieren en planten die bij dicht in de buurt leven. Want hoe meer je weet van natuur, hoe groter de kans dat je er om geeft en deze wil beschermen! Lees verder.

Ecokids-les Expeditie10 zondag 25 februari bij Vroege Vogels
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *